Blog

Aanbiedingen en wetenswaardigheden

Vervanging van remblokken en remschijven
Bij nat weer of plotselinge file wil je dat de remmen van je auto het goed doen. Wees problemen voor en laat tijdig uw remblokken controleren. Bij de vervanging van remschijven horen altijd nieuwe remblokken. Alleen dan werken uw remmen weer 100%.

Wanneer vervangen?

U komt er achter of uw remblokken zijn versleten als het waarschuwingslampje op uw dashboard brandt, In dat geval kan het zijn dat ook de slijtingsindicator aan vervanging toe is. De prijs voor het vervangen van de slijtingsindicator wordt u vooraf verteld. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Wanneer remschijven vervangen?

Als de remschijven versleten zijn, neemt de wrijving tussen remblokken en remschijven af. U merkt dit tijdens het remmen. Voelt u een duidelijke vertraging, dan is het verstandig om een automonteur [...]


Het vriest en dat vraagt aandacht voor uw ruitenvloeistof. Antivries zorgt er voor dat je ruitensproeiervloeistof minder snel bevriest. Een goede antivries reinigt je voorruit en beschermt het sproeierreservoir tegen bevriezing. Maar een antivries ruitensproeiervloeistof heeft nog veel meer voordelen!

RUITENSPROEIERVLOEISTOF

Het klinkt logisch maar je wilt niet zonder ruitenvloeistof komen te zitten. Niet alleen het weer maar ook de luchtverontreiniging zorgt er voor dat je ruiten snel vies worden. Zodra het gaat vriezen en rijkswaterstaat de weg op gaat met pekel is het een hele klus om je ruiten schoon te houden. De vorst zorgt er voor dat gewone ruitenvloeistof bevriest. Ben er dus op voorbereid. oor je het weet kun je niets meer zien. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Dit soort problemen kun je gelukkig heel eenvoudig voorkomen.
Vul [...]

Wil je met de caravan op pad? Of een fietsenrek achterop de auto? Dan heb je een trekhaak nodig. Hoe zit dat?

Wat als hij het niet doet, hoe zit dat?

Als er eenmaal een trekhaak onder de auto zit, dan doet die het wel. Vooral belangrijk is, dat de trekhaakdoos in orde is. Want ook de verlichting van aanhanger of caravan (of het fietsenrek) moet werken. Daarvoor zijn er zevenpolige, en tegenwoordig steeds meer toegepaste dertienpolige stekkers. Die zorgen ervoor dat de achterlichten, remlichten, knipperlichten en mistachterlicht op de aanhanger het net zo goed doen als op de trekkende auto..

Waar laat ik het maken en wat kost dat?

Voor montage van een trekhaak kun je bij de dealer terecht, Autobedrijf van Oorspronk kan u natuurlijk adviseren en helpen.Een vaste trekhaak koop [...]

ruitenwissersHet is belangrijk om goed werkende ruitenwissers te hebben op uw auto. Als het regent, vriest, viezigheid of om andere redenen het uitzicht minder is zal de ruitensitter goed moeten functioneren. Vervang hem dus regelmatig vooral in dit seizoen.

Een gemiddelde ruitenwisser maakt niet minder dan 150.000 wisbewegingen. Slijtage is dus altijd op den duur aanwezig en hij zal daarom ook op zijn tijd vervangen moet worden.

Wat kan de reden zijn als de ruitenwisser het niet doet?

Na verloop van tijd wordt de wiswerking minder. Slijtage, want van al dat vegen over de soms vieze autoruit wordt het rubber vanzelf minder. Dat merk je doordat de ruitenwisser strepen gaat trekken of grotere delen van de voorruit worden niet gewist. Maar ook als de wissers gaan stuiteren over het glasoppervlak of een piepend [...]

BIJNA EEN KWART MEER NIEUWE AUTO’S VERKOCHT IN OKTOBER

Afgelopen maand werden in Nederland 37.130 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is 24,5 procent meer dan in oktober 2016, toen de teller eindigde op 29.814 stuks. Uit de cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC blijkt tevens dat het totaal aantal geregistreerde auto’s tot en met oktober dit jaar 360.423 bedraagt, oftewel een stijging van 14,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

BOVAG en RAI Vereniging verwachten dat in 2017 totaal 415.000 nieuwe personenauto’s worden verkocht. Voor volgend jaar is de prognose van beide brancheorganisaties 430.000 stuks.

De meest geregistreerde merken in oktober 2017 waren:
1. Volkswagen: 4.002 auto’s en 10,8 procent marktaandeel
2. Renault: 4.001 / 10,8 procent
3. Peugeot: 2.990 / 8,1 procent
4. Opel: [...]

Bovag garantieAutobedrijf van Oorspronk is aangesloten bij de brancheorganisatie BOVAG. Een auto kopen of laten repareren bij een BOVAG-autobedrijf betekent dat u kunt rekenen op kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast krijgt u de zekerheid van BOVAG Garantie.

Wat houdt de BOVAG Garantie in bij het kopen van een tweedehands auto

Wij leggen u graag hier uit wat de BOVAG garantie inhoud bij het kopen van een tweedehands auto.
Een gebruikte auto kopen bij een BOVAG-autobedrijf, geeft u recht op minimaal zes maanden garantie. Let wel; daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.
Deze voorwaarden zijn:
– De tweedehands gekochte auto heeft minimaal € 4.500,- gekost
– De de aankoopwaarde van de tweedehands auto is minder dan € 4.500,- maar is hoger dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto.

[...]

Ondank dat de seizoenen steeds meer op elkaar gaan lijken is de beslissing om winterbanden aan te schaffen er geen die overbodig wordt. Denk hierbij aan natte wegen bij veel regen die snel om kunnen slaan bij vorst. Zelfs bij lichte vorst is de kans aanwezig dat de wegen glad worden. Dan zijn winterbanden een veilige manier om hiertegen bestand te zijn. 

VEILIGER OP DE WEG MET WINTERBANDEN

Banden zijn een zeer belangrijk onderdeel van je auto. Dat geldt voor zowel winter als zomerbanden. Het enige contact dat je hebt met de weg verloopt via de banden. Zij moeten dus een maximum aan veiligheid bieden door veel grip te bieden en water af te voeren. Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Dat geldt natuurlijk voor sneeuw, maar zeker ook [...]

motorolie

Wij adviseren onze klanten om op tijd motorolie te checken. Lees hier meer waarom. 

Wat moet u weten over het checken van uw olie. 
Het controleren van uw motorolie is voor diverse redenen van belang. Is uw motorolie van uw auto nog wel op peil? Te weinig olie kan hogere brandstofkosten betekenen. Te oude olie is ook niet goed. Dit kan schadelijk zijn voor uw auto.  Wacht niet tot het olielampje gaat branden of dat uw auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Wij adviseren u om regelmatig uw motorolie te checken. Bij een verbruik van meer dan een halve liter per 1.000 kilometer is er iets mis. 

Motorolie heeft 7 functies:

  • Verminderen van wrijving.
  • Slijtage onderdelen tegengaan.
  • Koeling van motor.
  • Schoonmaken van motor en oliecircuit.
  • Afdichten tussen cilinderwand en de zuiger.
  • Bescherming tegen roest.
  • [...]

STORINGSDIAGNOSE BIJ AUTOBEDRIJF VAN OORSPRONK

Brandt er een lampje, loop geen risico!

U kent ze vast wel, de brandende lampjes op uw dashboard als u de auto start. Wat als een van de lampjes brandt waar u de betekenis niet van weet? Autobedrijf van Oorspronk weet raad.

Variatie in voertuigen
Wij zien in onze werkplaats een grote variatie van automerken en even zoveel variatie in soorten storingen en lampjes die hierbij horen. Het is altijd een uitdaging om uit te zoeken wat er aan de hand is. Eenmaal een bepaalde storing meegemaakt wordt het natuurlijk een stuk gemakkelijker bij een volgende keer.

Storingsdiagnose
Onder de motorkap en in het interieur vinden zich vele soorten techniek en elektronica. Het kan voor enige paniek zorgen als er brandende controlelampjes en waarschuwingspiepjes opklinken uit het dashboard. Vaak helpen de teksten in het instructieboekje daar niet bij. De [...]

VAKANTIEPLANNEN MET DE AUTO? CHECK NU UW AUTOBANDEN!

Of maak tijdig een afspraak bij onze werkplaats!

Lange avonden, lekker weer, vrije dagen; de zomer is het perfecte seizoen om eropuit te gaan met uw auto. Of u er nu een dagje op uit wilt óf vele kilometers gaat maken richting uw vakantiebestemming; u wilt natuurlijk zorgeloos onderweg zijn.

Veilig op vakantie met goede banden onder uw auto
Natuurlijk is het van belang dat uw bandenspanning op orde is maar veiligheid is pas meer gegarandeerd als het profiel van uw banden nog goed is.
Wie dit jaar met de auto op vakantie gaat doet er verstandig aan om zijn autobanden te laten checken bij een autobedrijf.

Warmte en zwaar beladen auto’s
In de zomer zorgt het steeds warmer wordende weer maar ook de last van de zwaarte van uw auto met allerlei bagage voor een vakantie er voor [...]

Back to top

Schrijf je in!

Als eerste op de hoogte van de voordeelacties!

U bent ingeschreven